על הקשר בין לדר פירות, כלכלה מעגלית וגלידה
אפרת ברק
לא תאמינו מה אפשר לעשות עם לדר. ראיון עם ענבר זניר בוגרת המכון הטכנולוגי חולון (HIT).
מותו של האינדיבידואל. האמנם
מבט עתידי על העכשיו (כתבה אחרונה בסדרה) בעתיד, אומרת לי אדלקורט, זה יהיה מאוד לא פופולארי להיות אינדיבידואלי. העידן הזה נגמר.
קטלוג תערוכה - שורשים משותפים
צוות המוזיאון
קטלוג בפורמט יוצא דופן המורכב משלושה ספרונים הנכרכים יחד בדרך לא שגרתית. בקטלוג עשרה מאמרים של מיטב החוקרים מארצות מרכז אירופה המוסיפים מימד היסטורי לצד התייחסויות לעיצוב עכשווי.

ברוכים הבאים למתחם העיתונות של מוזיאון העיצוב חולון. מתחם זה עוצב לשימושם הבלעדי של עיתונאים רשומים. כאן תוכלו למצוא את כל הודעות האחרונות לעיתונות, תמונות ברזולוציה גבוהה וארכיון של הודעות ותמונות מן העבר.

להורדת תמונות והודעות לעיתונות
עליכם להירשם כאן »
ננדו במוזיאון העיצוב חולון
בכורה בינלאומית ומעוררת ציפיה של התערוכה הרטרוספקטיבית הראשונה של סטודיו ננדו היפני (נוסד ב-2002), שנבחר לאחרונה לאחד מחמשת המשפיעים בעולם העיצוב. התערוכה, שמתפרשת על פני כל חלל המוזיאון כוללת מעל ל-70 אובייקטים ועוסקת בפרשנויות שונות למרווח שבין לבין
פאנטסטיקו
המעצב הספרדי חיימה חיון (יליד 1974) הוא אחד המעצבים הנחשבים היום ברחבי העולם. לאחרונה נבחר חיון על ידי מגזין טיים לאחד ממאה היוצרים החשובים של ימינו. עבודתו של חיון מונעת מן הצורך לברוא לעצמו עולם משלו שבו אלמנטים משעשעים, פנטסטיים וסיפוריים עשויים במיומנות אומנותית יוצאת דופן ושימת לב מוקפדת לפרטים וגימורים. התערוכה תציג את שלל היצירה של חיימה חיון מעשר השנים האחרונות, החל בעבודות המוקדמות מ-2003 שבזכותן כבש בסערה את עולם העיצוב כשיצר חלל חלומי של כלים קרמיים דמויי קקטוסים ובעלי חיים משונים, המשך בציורים והרישומים המורכבים האופייניים לו הכוללים פאטרנים של רישומי פנים, בעלי חיים וחלקי מכונות, ועד פרויקטים מיוחדים שיצר עבור חברות העיצוב המובילות כמו בקארה, יאדרו ומאגיס. התערוכה הוצגה לראשונה ב-2014 במוזיאון חרונינגר בהולנד.
סטודיו בייקרי
צל ערים: מצילים את המרחב הציבורי
אין זמן נכון יותר מחודשי הקיץ הישראלים, כדי להעלות לסדר היום את אחת הבעיות החמורות במרחב הציבורי בישראל - היעדרו של צל. כשאנו יוצאים מביתנו במהלך חודשי הקיץ הלוהטים, אנו מחפשים מיד הגנה מפני השמש היוקדת. ברוב המקרים אנו חשופים לשמש היוקדת - ברחובות הקרובים לביתנו, במסלולי ההליכה למרכזים העירוניים או בספסלים ציבוריים שמציעים לנו מנוחה קצרה.
אלסי - רעיון מגירה & יעקב קאופמן - שרפרפים
שלוש בחמש - מוזיאון העיצוב חולון מציין 5 שנים לפתיחתו בשלוש תערוכות חדשות, שנפתחות לקראת שבוע העיצוב חולון: 25 במרץ - 6 יוני 2015
איריס ואן הרפן
איריס ואן הרפן נמנית בין מעצבי האופנה הצעירים הבולטים של היום. תערוכה זו מציגה מבחר מתוך הקולקציות שלה. ואן הרפן ידועה בזכות עיצוביה יוצאי הדופן בהם היא משלבת מלאכות מסורתיות ועבודות יד דקדקניות לצד טכנולוגיות פורצות דרך כמו הדפסה תלת ממדית.
קיפולים | .5 132 איסי מיאקה
ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי אוצרים: לי אדלקורט ופיליפ פימאנו לראשונה בעולם, תוצג הקולקציה פורצת הדרך .5 132 של המעצב היפני איסי מיאקה במוזיאון העיצוב חולון. כמו כן, בתערוכה יוצגו עבודותיהם של כ-70 מעצבים מכל העולם, ביניהם: דרור בן שטרית, טורד בונטייה, רונן וארוון בורולק, קיקי ואן אייק, פרדריך פארג, ריצ'רד הוטן, אריק לוי, ברטיאן פוט, יעל מר ושי אלקלעי, אינגה סמפה, פרדריקסון סטולארד, פטריסיה אורקיולה וטוקוג'ין יושיוקה.
משחקים במוזיאון העיצוב
בתערוכה "משחקים במוזיאון העיצוב", אנו נוגעים בשני קצוות מנוגדים המבטאים את הקשר שבין היוצרים, המעצבים, האדריכלים, המאיירים והמהנדסים ובין חווית הילדות ועולמם של הילדים.
ללא מעצורים - 100 זוגות אופניים איקוניים
מסע אופניים לאורך ההיסטוריה של עולם העיצוב. בתערוכה יוצגו עשרות זוגות אופניים מן המוקדמים ביותר ועד לפיתוחים העכשוויים. לצד האוסף הבינלאומי הנרחב של האדריכל מיכאל אמבאכאר יוצגו בתערוכה אופניים ישראלים מקוריים.
רון ארד: ברוורס
תערוכת יחיד של המעצב והאדריכל הבינלאומי רון ארד. התערוכה ברוורס מציגה מבחר מעבודותיו החשובות של ארד במתכת בשלושת העשורים האחרונים – החל מכיסאות ועד עבודות פיסוליות – וכן פרויקט חדש ומשמעותי שלו שיוצג לראשונה בתערוכה.
הגברת עם החרציות
תערוכה מקורית המוקדשת ללאה גוטליב, מייסדת חברת "גוטקס", מעמודי התווך של האופנה הישראלית, שהפכה לחלוצת אופנה ישראלית בעולם כולו, ומי שהביאה לשינוי פניו של ענף בגדי הים המסורתי. גברת גוטליב עסקה בכל התפקידים גם יחד - חזון, השראה, עיצוב, קניינות, חדשנות חומרית וחדשנות ייצור, פתיחת שווקים חדשים ואיתור שותפים - מפעל ציוני שלם בדמות קטנה ונמרצת.
שורשים משותפים
התערוכה "שורשים משותפים" חוקרת התפתחות של עיצוב במציאות פוליטית משתנה. היא מתחקה אחר חפצים ואחר מסלול הנדידה שלהם, בין מדינות מרכז אירופה לבין עצמן, ובין מדינות אלה לישראל. בתערוכה יותר מ-250 עבודות שנוצרו במהלך שני העשורים האחרונים בידיהם של כ-100 מעצבים מעשר מדינות: פולין, רומניה, הונגריה, אסטוניה, קרואטיה, ליטא, לטביה, צ'כיה סלובניה וסלובקיה. באמצעות בחינת ההיסטוריה של העבודות, השוואה בין תפיסות עיצוביות שונות ובחינת הקשר שלהן לעיצוב זהות תרבותית ולאומית, משורטטת מפה חדשה של פרקטיקות עיצוביות חוצות גבולות.
יוז'י ימאמוטו במוזיאון העיצוב חולון
זו הפעם הראשונה שהמעצב הנודע יוז'י ימאמוטו משתף פעולה עם מוזיאון ישראלי, ויציג בו תערוכת יחיד של עבודותיו. ימאמוטו הינו אחד ממעצבי האופנה החשובים והמשפיעים ביותר בעולם, אשר במשך יותר משלושה עשורים מוביל את עולם האופנה בסגנונו האוונגרדי הנודע.
דיקוד - חוויות עיצוב דיגילי
בעידן בו יותר ויותר דימויים הופכים לדיגיטליים, בו אנו מתקשרים ללא הרף עם האובייקטים סביבנו ומצפים מהם שיתקשרו איתנו, עידן בו כל פעולה שלנו כמעט נמדדת, מתועדת ונרשמת- התערוכה "דיקוד" מאפשרת לנו להתבונן בעין חדשה על העולם סביבנו.
הישן החדש
פרשנות יצירתית של מעצבים עכשוויים למוטיבים מן העבר. מעצבים אלה, שרובם בשנות השלושים והארבעים לחייהם, רואים בעבר מקור השראה ושואבים הנאה רבה משימוש במבחר איקונים וסמלים של תקופות היסטוריות שונות - החל בקרני צבאים, שעוני קוקייה, וכלה באובייקטים בסגנון הבאוהאוס או בסגנון ממפיס. התערוכה "הישן החדש" מוצגת במוזיאון הודות לתמיכתו של המכון לקשרי חוץ ותרבות בשטוטגרט (ifa) ובשיתוף מכון גתה, תל אביב
אוסף העיצוב של פרנזינה
אוסף העיצוב של פרנזינה מציע פרשנות של עיצוב וייצור איטלקי בחמישים השנים האחרונות. הוא כולל מוצגים שהם בין הידועים והמקוריים ביותר בהיסטוריה של העיצוב האיטלקי של מעצבים בעלי שם וביניהם: גאיטנו פשה, אנריקו באלרי ודניס סנטקיארה, הארי ברטויה, סטפאנו ג'ובנוני ועוד.
פוסט פוסיל - חושפים את מאובני העתיד
הגיע הזמן לשינוי קיצוני. החברה העכשווית מוכנה להיפרד באופן סופי מהמאה הקודמת. להיפרד ממוסכמות יצירתיות קיימות, מחוקים תיאורטיים ומסטיגמות שניתן כעת לאתגר ולשבור. להיפרד מראיית עולם חומרית, ולהחליף אותה בחפצים שנעשו בעבודת יד, ובחומרים צנועים הקשורים לאדמה והמורכבים יחד בכדי ליצור צורות חדשות.
מצב הדברים - עיצוב והמאה ה- 21
"מצב הדברים - עיצוב והמאה ה-21", היא תערוכה בינלאומית הכוללת כמאה מוצגים עכשוויים. בתהליך המחקר, האיסוף והבחירה של המוצגים, בחנו ארבעת האוצרים את תהליכי עבודתם של מעצבים היום, את מערכת השיקולים המנחה את בחירתם בנושאים בהם יעסקו, בתהליכי הפיתוח הרעיוניים, הטכנולוגיים ועד לתהליכי ייצור ותקשורת. מחקר זה צומצם לכדי שמונה שאלות יסוד הנוכחות בחייהם המקצועיים של מעצבים בכל העולם.