בית הבראה לאופניים
אמנון זילבר ומיכל בן צבי שפיגל
במסגרת התערוכה "ללא מעצורים" השיק מוזיאון העיצוב חולון פרויקט ייחודי - "בית הבראה לאופניים" אשר שם דגש על מעורבות קהילתית וחברתית לצד עשייה למען האחר
אופניים פלוס - מתקן ציבורי לתרגול רכיבת אופניים
טל קוינטנר וניבי להבי
אופניים פלוס - זהו שמו של התרגיל הראשון בקורס סטודיו, שקיבלה קבוצה של כ-60 סטודנטים בשנה השלישית ללימודי עיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון.
ברוכים הבאים לתערוכה
הרבה שאלות מעלה התערוכה "מוזיאון עיצוב בבית האמנים". גם לאחר נעילתה היא מהדהדת בראשם של לפחות חלק מן האנשים שצפו בה בשל השאלות החשובות שהיא מעלה.

מצב הדברים - עיצוב והמאה ה- 21
04 מרץ 2010 -  19 אפריל 2011

"מצב הדברים - עיצוב והמאה ה-21", היא תערוכה בינלאומית הכוללת כמאה מוצגים עכשוויים. בתהליך המחקר, האיסוף והבחירה של המוצגים, בחנו ארבעת האוצרים את תהליכי עבודתם של מעצבים היום, את מערכת השיקולים המנחה את בחירתם בנושאים בהם יעסקו, בתהליכי הפיתוח הרעיוניים, הטכנולוגיים ועד לתהליכי ייצור ותקשורת.
מחקר זה צומצם לכדי שמונה שאלות יסוד הנוכחות בחייהם המקצועיים של מעצבים בכל העולם.
את החפצים המוצגים בתערוכה, בחרו האוצרים מתוך קבוצה רחבה ועשירה, תוך שהם מקפידים לבחור בחפצים שלא ניתן היה לייצר אלא בשנים האחרונות - בין אם מדובר בחומרים עצמם, ברעיונות שהם מבטאים או בשימושים להם הם נועדו.

התערוכה מחולקת ומנסה לתת מענה לשמונה קטגוריות מהותיות בעיצוב העכשווי: המהותנות החדשה, רמיקס מוטנטי, בנוגע לגוף, חרדה חברתית, מעבר למעצב, מעבר ליופי, כלכלת האומנות ומעבדת עיצוב.
למידע נוסף אודות הקטגוריות ניתן ללחוץ כאן.

"יותר מאשר אי פעם בעבר, אנשים בעולם כולו חיים כיום במצב של חרדה מוגברת, המתעוררת בעקבות סכנות אמיתיות ומדומינות כאחד. כתוצאה מרגישות מוגברת זו לסיכונים ואיומים שונים, אנחנו עסוקים בשאלה היכן נמצא סביבה מוגנת לחיות בה את חיינו. כיום, הגורמים המשמעותיים ביותר המעוררים תחושות של חוסר אונים והתפוררות חברתית הם המשבר הכלכלי הבינלאומי, המלחמות המתנהלות ברחבי העולם, אימת הטרור, מחלות מדבקות ומסוכנות, ההרס האקולוגי הגובר, אסונות טבע והפער ההולך וגדל בין העשירים לבין יותר מ-1,2000,000,000 האנשים החיים על פחות מדולר אמריקאי אחד ליום."
מתוך "חרדה חברתית ועיצוב עכשווי" / ברברה בלומינק.