יוז'י ימאמוטו: מעצב, אמן, הוגה
דר' שושנה-רוז מרזל
יוז'י ימאמוטו הינו אחד ממעצבי האופנה החשובים והמשפיעים ביותר בעולם, אשר במשך יותר מארבעה עשורים מוביל ומאתגר את עולם האופנה בסגנונו האוונגרדי, שאינו מושפע מטרנדים חולפים
עכבר העיר ועכבר הכפר
מבט עתידי אל העכשיו (כתבה שנייה בסדרה) מעצבים צעירים, בוגרים טריים של בתי ספר לעיצוב, משתלבים היטב באחת המגמות המרכזיות שציינה לי אדלקורט בתחזית שלה לשנים 2010-2050.
עיצוב אל זמני
"עיצוב איננו התבלין שמוסיפים לקראת הסוף כדי שהאוכל יהיה טעים יותר. הוא המרכיב העיקרי בתערוכה," אומר מתאו אלסי. שיחה אישית עם מנהל השיווק של חברת אלסי ונצר למשפחת המייסדים.

מצב הדברים - עיצוב והמאה ה- 21
04 מרץ 2010 -  19 אפריל 2011

"מצב הדברים - עיצוב והמאה ה-21", היא תערוכה בינלאומית הכוללת כמאה מוצגים עכשוויים. בתהליך המחקר, האיסוף והבחירה של המוצגים, בחנו ארבעת האוצרים את תהליכי עבודתם של מעצבים היום, את מערכת השיקולים המנחה את בחירתם בנושאים בהם יעסקו, בתהליכי הפיתוח הרעיוניים, הטכנולוגיים ועד לתהליכי ייצור ותקשורת.
מחקר זה צומצם לכדי שמונה שאלות יסוד הנוכחות בחייהם המקצועיים של מעצבים בכל העולם.
את החפצים המוצגים בתערוכה, בחרו האוצרים מתוך קבוצה רחבה ועשירה, תוך שהם מקפידים לבחור בחפצים שלא ניתן היה לייצר אלא בשנים האחרונות - בין אם מדובר בחומרים עצמם, ברעיונות שהם מבטאים או בשימושים להם הם נועדו.

התערוכה מחולקת ומנסה לתת מענה לשמונה קטגוריות מהותיות בעיצוב העכשווי: המהותנות החדשה, רמיקס מוטנטי, בנוגע לגוף, חרדה חברתית, מעבר למעצב, מעבר ליופי, כלכלת האומנות ומעבדת עיצוב.
למידע נוסף אודות הקטגוריות ניתן ללחוץ כאן.

"יותר מאשר אי פעם בעבר, אנשים בעולם כולו חיים כיום במצב של חרדה מוגברת, המתעוררת בעקבות סכנות אמיתיות ומדומינות כאחד. כתוצאה מרגישות מוגברת זו לסיכונים ואיומים שונים, אנחנו עסוקים בשאלה היכן נמצא סביבה מוגנת לחיות בה את חיינו. כיום, הגורמים המשמעותיים ביותר המעוררים תחושות של חוסר אונים והתפוררות חברתית הם המשבר הכלכלי הבינלאומי, המלחמות המתנהלות ברחבי העולם, אימת הטרור, מחלות מדבקות ומסוכנות, ההרס האקולוגי הגובר, אסונות טבע והפער ההולך וגדל בין העשירים לבין יותר מ-1,2000,000,000 האנשים החיים על פחות מדולר אמריקאי אחד ליום."
מתוך "חרדה חברתית ועיצוב עכשווי" / ברברה בלומינק.