עיצוב ישראלי בשבוע העיצוב ברצלונה 2014
במהלך ביקור במוזיאון העיצוב חולון, הכריזו ראש עיריית ברצלונה, מר חוויאר טריאס, וראש עיריית חולון, מר מוטי ששון, על השתתפותה של ישראל כמדינה אורחת בשבוע העיצוב של ברצלונה 2014.
חפצים כבני אדם
מיכל בן צבי שפיגל
לקראת סיום התערוכה דיקוד, מובאת כאן ההרצאה האחרונה שהתקיימה במוזיאון בנושא "מכונות משחקות"
הלוגי, האירוני והאבסורד – רון גלעד
מירב רהט
לאחר כמעט שני עשורים של עבודה הפך רון גלעד לאחד המעצבים המוערכים בעולם. בימים אלה הוא מציג תערוכת יחיד במוזיאון תל אביב.

דיקוד - חוויות עיצוב דיגילי
18 נובמבר 2011 -  10 מרץ 2012

בעידן בו יותר ויותר דימויים הופכים לדיגיטליים, בו אנו מתקשרים ללא הרף עם האובייקטים סביבנו ומצפים מהם שיתקשרו איתנו, עידן בו כל פעולה שלנו כמעט נמדדת, מתועדת ונרשמת- התערוכה Decode מאפשרת לנו להתבונן בעין חדשה על העולם סביבנו; להיווכח כיצד מידע סטטיסטי מורכב וכמעט חסר פשר יכול להפוך לאובייקט ויזואלי מעורר חושים ולחקור את הפוטנציאל של הטכנולוגיה ויכולתנו
לתקשר איתה ולהשפיע עליה.

פרחים צומחים באופן דיגיטלי ומראה בה פתותי שלג נופלים ויוצרים דיוקן של הצופה, הן בין העבודות הדיגיטליות המוצגות ושובות את עין הצופה. התערוכה, אותה אוצרים לואיז שאנון ושיין וולטר, מציגה את ההתפתחויות האחרונות בעיצוב דיגיטלי ואינטראקטיבי, מגרפיקה מבוססת מסך קטן ועד למיצבים גדולי ממדים.

לצד עבודות של מעצבים בינלאומיים מבוססים, בהם דניאל בראון ודניאל רוזין, ומעצבים צעירים יותר, דוגמת טרויקה וסיימון הידג'נס, יוצגו עבודות של מעצבים ואמנים ישראלים כמו אמנון דקל, דויד הופ ומושון זר אביב.

שלושה נושאים מרכזיים נבחנים בתערוכה: הראשון "קוד" בוחן עבודות שעושות שימוש בקוד מחשב על מנת ליצור עיצובים חדשים באופן בו פסל עובד בחומר או עץ. השני, "אינטראקטיביות", בוחן עיצובים המושפעים באופן ישיר על ידי הצופה. מבקרים מוזמנים לחוות את העבודות ולתרום להן, כאשר חלק ניכר מהעבודות מציגות את משחקו של המעצב עם גבולות העיצוב והביצוע. הנושא השלישי, "רשת תקשורת", מתמקד בעבודות שעוסקות ועושות שימוש בעקבות הדיגיטליים שנותרים מתקשורת יומיומית, בלוגים בקהילות מדיה חברתיות, ותקשורת ניידת או מערכות GPS המופעלות על ידי לוויינים.

האובייקטים בתערוכה לא רק שמאפשרים לנו הצצה אל העתיד הם עצמם מגיבים בהתאם לתנועת המבקרים, משתנים וגדלים בפרק הזמן בו התערוכה מתקיימת.

הורדת הודעה לעיתונות בפורמט PDF / ספטמבר 2011 >>

הורדת הודעה לעיתונות בפורמט PDF / העבודות המוזמנות החדשות נובמבר 2011  >>