יופי חבוי
"כשניתנת לאדם הזדמנות כזו, כאשר חושיו נפתחים, הוא יכול להבין גם מסרים עדינים וסמויים, כאלה שנאמרים בלחישה." ראיון עם קניה הארה אוצר התערוכה Senseware
נדרש חזון | מילנו 2011
"אני עייף מעיצוב" - תחת הכותרת הזו החל רוברט טימן, העורך של מגזין העיצוב FRAME את הרצאתו המרתקת.
למצוא את מרטן באס | סיור בתערוכה מחבואים
מהי המשמעות של שריפת רהיטים איקוניים? איזה דיאלוג מנהל מרטן באס עם הזמן? ומי פיסל בחמר את המאווררים? אנו מזמינים אתכם לסייר באופן עצמאי בין המוצגים בתערוכה "מחבואים"

שורשים משותפים
15 נובמבר 2012 -  23 פברואר 2013

התערוכה "שורשים משותפים" חוקרת התפתחות של עיצוב במציאות פוליטית משתנה. היא מתחקה אחר חפצים ואחר מסלול הנדידה שלהם, בין מדינות מרכז אירופה לבין עצמן, ובין מדינות אלה לישראל. יותר מ-250 עבודות שנוצרו במהלך שני העשורים האחרונים בידיהם של כ-100 מעצבים מעשר מדינות: פולין, רומניה, הונגריה, אסטוניה, קרואטיה, ליטא, לטביה, צ'כיה סלובניה וסלובקיה. באמצעות בחינת ההיסטוריה של העבודות, השוואה בין תפיסות עיצוביות שונות ובחינת הקשר שלהן לעיצוב זהות תרבותית ולאומית, משורטטת מפה חדשה של פרקטיקות עיצוביות חוצות גבולות.

למדינות מגוש מרכז אירופה חוויות היסטוריות ותרבותיות משותפות: החל בסיפוח אל הגוש המזרחי ב-1945, עבור בהתנתקות מברה"מ ב-1989 וכלה בהצטרפות לאיחוד האירופי החל מ-2004. השינויים הפוליטיים והחברתיים לאורך השנים, הותירו חותם ממשי בחפצים היומיומיים, בדרך היווצרותם ובקו המחשבה המלווה אותם. כיום, מדינות אלה מעוררות עניין בינלאומי רב כמו גם ציפיות לעתיד, בעיקר בתחום העיצוב התעשייתי.

שורשים משותפים - מפת עיצוב בגבולות פוליטיים משתנים
הגלריה התחתונה