עיצוב בארץ לעולם לא
הדר גורליק
כנס עיצוב הצעצועים שהתקיים לאחרונה ב"שנקר" הוכיח לנו שישנם דברים שלמזלנו לעולם לא משתנים.
הפרויקט "מטרמורפיזם" של שחר ליבנה מועמד לפרס ביזלי
פרויקט הגמר של המעצבת שחר ליבנה "מטמורפיזם", באקדמיה לעיצוב איינדהובן נבחר כמועמד לאחד מפרסי העיצוב הנחשבים בעולם: Beazely Design of The Year Award.
צונאמי של טקסטיל | מילנו 2011
שירה שובל | ספריית החומרים
"אנחנו עומדים להישטף על ידי צונאמי של טקסטיל," כך הצהירה לי אדלקורט, כוהנת הטרנדים הגדולה, בהרצאה שקיימה במוזיאון העיצוב, במסגרת ביקורה בארץ בינואר 2010.

שורשים משותפים
15 נובמבר 2012 -  23 פברואר 2013

התערוכה "שורשים משותפים" חוקרת התפתחות של עיצוב במציאות פוליטית משתנה. היא מתחקה אחר חפצים ואחר מסלול הנדידה שלהם, בין מדינות מרכז אירופה לבין עצמן, ובין מדינות אלה לישראל. יותר מ-250 עבודות שנוצרו במהלך שני העשורים האחרונים בידיהם של כ-100 מעצבים מעשר מדינות: פולין, רומניה, הונגריה, אסטוניה, קרואטיה, ליטא, לטביה, צ'כיה סלובניה וסלובקיה. באמצעות בחינת ההיסטוריה של העבודות, השוואה בין תפיסות עיצוביות שונות ובחינת הקשר שלהן לעיצוב זהות תרבותית ולאומית, משורטטת מפה חדשה של פרקטיקות עיצוביות חוצות גבולות.

למדינות מגוש מרכז אירופה חוויות היסטוריות ותרבותיות משותפות: החל בסיפוח אל הגוש המזרחי ב-1945, עבור בהתנתקות מברה"מ ב-1989 וכלה בהצטרפות לאיחוד האירופי החל מ-2004. השינויים הפוליטיים והחברתיים לאורך השנים, הותירו חותם ממשי בחפצים היומיומיים, בדרך היווצרותם ובקו המחשבה המלווה אותם. כיום, מדינות אלה מעוררות עניין בינלאומי רב כמו גם ציפיות לעתיד, בעיקר בתחום העיצוב התעשייתי.

שורשים משותפים - מפת עיצוב בגבולות פוליטיים משתנים
הגלריה התחתונה