הצללה אורבנית: חוויה אקלימית וחזותית
ערן קפטן
תכנון מושכל של הצללה יאפשר שיפור של תחושת הנוחות בכל עונות השנה: באמצעות הצללה נכונה ניתן להפחית את עומס החום ומידת הסנוור בעונה החמה, ומנגד, לאפשר חשיפה ניכרת לקרינת השמש ורמה מספ
עיצוב מגויס - בוגרים 2018
שירה קימל
מדי שנה בוחרים הסטודנטים לדון במסגרת פרויקט הגמר במציאות היומיומית בישראל ובכל הכרוך בה, גם בנושאים מורכבים כמו צבא ומלחמה. נשאלת השאלה כיצד ניתן באמצעות עיצוב לייצג נושא כמו צבא,
רקמת חיבור - תערוכת עיצוב קבוצתית
צוות המוזיאון
הגלריה החדשה לעיצוב "פרדיגמה" פתחה לפני שבוע תערוכה שלישית בשם"רקמת החומר" ובה היא מציגה את עבודותיהם של מעצבים צעירים העוסקים ברמות שונות של חיבור.

הגברת עם החרציות
19 מרץ 2013 -  08 מאי 2013

תערוכה מקורית המוקדשת ללאה גוטליב, מייסדת חברת "גוטקס", מעמודי התווך של האופנה הישראלית, שהפכה לחלוצת אופנה ישראלית בעולם כולו, ומי שהביאה לשינוי פניו של ענף בגדי הים המסורתי. גברת גוטליב עסקה בכל התפקידים גם יחד - חזון, השראה, עיצוב, קניינות, חדשנות חומרית וחדשנות ייצור, פתיחת שווקים חדשים ואיתור שותפים - מפעל ציוני שלם בדמות קטנה ונמרצת.

במשך  שנות עבודתה פיתחה גוטליב כתב יד ייחודי ואישי, המבוסס על מקורות השראה מתחומים שונים: מקורות אתניים, יצירות אמנות, מקומות בהם ביקרה, אופרה ומחזות, נופים ועוד. לכל קולקציה שעיצבה קדם מחקר רחב של חומרים, הדפסים, טכניקות-תפירה ופיתוחי גזרות, שכתוצאה מהם נוצרו שיתופי פעולה עם מיטב היצרנים בעולם והוכנסו לשימוש הטכנולוגיות המתקדמות ביותר מסוגן.

התערוכה מעמידה את יצירתה ומקורות השראתה של לאה גוטליב במרכז, ומנכיחה את תרומתה הייחודית לענף בגדי הים והחוף בישראל ובעולם. היא מתמקדת בדגמים שנוצרו ב"גוטקס" בשנות ה-80 וה-90 אותם הגדירה לא פעם גברת גוטליב  כ-'אמנות מעוצבת' Crafted Art, ומתארת את הדרך שבה עיצבה לאה גוטליב את הקולקציות השונות. זו הצצה נדירה אל אופן החשיבה ותהליכי העבודה של לאה גוטליב והבנה בסיסית של תהליכי היצירה, גם למי שאיננו בקיא באופנה ובעיצוב.

בחלק העכשווי והעתידי במחווה ללאה גוטליב יוצג דגם ייחודי שנוצר לכבוד התערוכה ומבטא חזון מתמשך, לצד מחקר טקסטואלי בקרב נשים שונות שמספקות היבטים שונים על בגד הים כפריט אופנתי, חומרי, טכנולוגי, חדשני, היסטורי, תרבותי, מגדרי ועוד.

תערוכת המחווה לגב' גוטליב ז"ל, נערכת בשיתוף עם חברת "גוטקס סווימוור ברנדס בע"מ".

לחצו כאן להודעה לעיתונות של שבוע העיצוב חולון 2013