בשבח האסקפיזם | בוגרים 2014
טל אמית
תצוגת האופנה המרהיבה של המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר היתה לא רק מעוררת השראה אלא גם עשויה היטב.
פעם בשבוע
Piece per week הוא יוזמה מעניינת של חברי סטודיו "גרופה" - שלושה מעצבי מוצר צעירים, בוגרי המכון הטכנולוגי בחולון.
רון ארד זכה במדליית פסטיבל העיצוב לונדון 2011
צוות המוזיאון
המדליה הנחשבת ניתנה למעצב רון ארד בארוחה שהתקיימה בקריפטה של קתדרלת סנט פול בתחילת השבוע.

הגברת עם החרציות
19 מרץ 2013 -  08 מאי 2013

תערוכה מקורית המוקדשת ללאה גוטליב, מייסדת חברת "גוטקס", מעמודי התווך של האופנה הישראלית, שהפכה לחלוצת אופנה ישראלית בעולם כולו, ומי שהביאה לשינוי פניו של ענף בגדי הים המסורתי. גברת גוטליב עסקה בכל התפקידים גם יחד - חזון, השראה, עיצוב, קניינות, חדשנות חומרית וחדשנות ייצור, פתיחת שווקים חדשים ואיתור שותפים - מפעל ציוני שלם בדמות קטנה ונמרצת.

במשך  שנות עבודתה פיתחה גוטליב כתב יד ייחודי ואישי, המבוסס על מקורות השראה מתחומים שונים: מקורות אתניים, יצירות אמנות, מקומות בהם ביקרה, אופרה ומחזות, נופים ועוד. לכל קולקציה שעיצבה קדם מחקר רחב של חומרים, הדפסים, טכניקות-תפירה ופיתוחי גזרות, שכתוצאה מהם נוצרו שיתופי פעולה עם מיטב היצרנים בעולם והוכנסו לשימוש הטכנולוגיות המתקדמות ביותר מסוגן.

התערוכה מעמידה את יצירתה ומקורות השראתה של לאה גוטליב במרכז, ומנכיחה את תרומתה הייחודית לענף בגדי הים והחוף בישראל ובעולם. היא מתמקדת בדגמים שנוצרו ב"גוטקס" בשנות ה-80 וה-90 אותם הגדירה לא פעם גברת גוטליב  כ-'אמנות מעוצבת' Crafted Art, ומתארת את הדרך שבה עיצבה לאה גוטליב את הקולקציות השונות. זו הצצה נדירה אל אופן החשיבה ותהליכי העבודה של לאה גוטליב והבנה בסיסית של תהליכי היצירה, גם למי שאיננו בקיא באופנה ובעיצוב.

בחלק העכשווי והעתידי במחווה ללאה גוטליב יוצג דגם ייחודי שנוצר לכבוד התערוכה ומבטא חזון מתמשך, לצד מחקר טקסטואלי בקרב נשים שונות שמספקות היבטים שונים על בגד הים כפריט אופנתי, חומרי, טכנולוגי, חדשני, היסטורי, תרבותי, מגדרי ועוד.

תערוכת המחווה לגב' גוטליב ז"ל, נערכת בשיתוף עם חברת "גוטקס סווימוור ברנדס בע"מ".

לחצו כאן להודעה לעיתונות של שבוע העיצוב חולון 2013