טוויית סדרים
מבט על התערוכה "אופנה מכאנית" והיחסים המשתנים שבין יוצר, מייצר ותוצר
מעצבים חומרים חדשים | בוגרים 2011
טל אמית
נראה שהחיפוש אחר חומריות חדשה הוא נצחי. בדרך כלל החלוקה ברורה, כל מחלקה והחומרים שלה. אך כאשר מערבבים את החומרים והמחלקות נוצרות הפתעות קטנות ומרתקות.
העם דורש עיצוב חברתי | בוגרים 2011
מיה דבש וגלית גאון
אמרה יולי תמיר, נשיאת שנקר בתערוכות הבוגרים ואנחנו חשבנו שיהיה נכון הפעם להתבונן בעבודות הבוגרים מזווית זו, העכשווית כל כך.

רון ארד: ברוורס
19 יוני 2013 -  19 אוקטובר 2013

שלוש שנים לאחר פתיחת המבנה האיקוני שעיצב ותכנן, שב המעצב והאדריכל הבינלאומי רון ארד למוזיאון העיצוב חולון לפתיחת תערוכת יחיד חדשה - "ברוורס" (In Reverse). התערוכה נוצרה במיוחד עבור מוזיאון העיצוב חולון ותוצג בין התאריכים 19.10.13-19.6.13.

פרחים מיובשים
"ברוורס" מתמקדת בעבודתו של רון ארד במתכת, החומר המועדף עליו, לאורך שלושה עשורים של יצירה, במהלכן הציג תערוכות יחיד מוצלחות ברחבי העולם. שיאה של התערוכה בפרויקט חדש ומשמעותי של ארד, "פרחים מיובשים", בה הוא חוקר באמצעות סדרה של ניסיונות בחומר וכן בהדמיות דיגיטליות כיצד כלי רכב מגיבים ללחץ מסיבי של דחיסה.
על פני קירות לבנים ונקיים בגלריה העליונה תלה ארד שש מכוניות פיאט 500 משוטחות, "יותר רות'קו מצ'מברליין", מתאר אותן ארד. למרות המעיכה, המעבר מתלת-ממד לדו-ממד, המכוניות ממשיכות להיות מכוניות, כאשר כל אחת בעלת אופי משלה.
הפרחים המיובשים התלויים על הקיר, מקיפים מודל מכונית עשוי כולו מעץ מ-1956, שהתקבל בהשאלה מהארכיון של מוזיאון פיאט בטורינו. זהו מודל העץ הראשון של פיאט 500 שעיצב דנטה ג'יאוקזה ונעשה בעבודת יד. המודל שימש כתבנית לעיצוב והתקנה של לוחות המתכת של פיאט 500.

רודי ג'יאקוזה
בסמוך מציג ארד את רודי ג'יאקוזה (2013), פסל חדש בצורת פיאט 500 עשוי מאות מוטות פלדת אל-חלד מלוטשים, על פי המודל המקורי מעץ. החשש בהצגת אובייקט מובהק של יופי כמו מודל הדנטה ג'יאקוזה, יצירתו של אחר בתערוכת היחיד שלו, עורר בארד את הרצון ליצור פסל חדש ששואף להיות אובייקט מובהק של יופי בפני עצמו. ברודי ג'יאקוזה (2013), כל מקטע מעוגל לובש את צורתו של אחד מהפאנלים של המכונית, והחלקים מתחברים כדי ליצור את מרכב המכונית.

עבודות קודמות
התערוכה "ברוורס" מזמינה את הקהל לבקר 'מאחורי הקלעים', ולראות אזכורים ביוגרפיים מעבודות קודמות של ארד. מאחורי הקירות עליהם תלויים "פרחים מיובשים" מוצג מבחר מעבודותיו של רון ארד, בעיקר כסאות עשויי מתכת. עבודות אלה משקפות את הניסויים של ארד בחומר, החל באובייקטים מוקדמים שיצר בשנות השמונים של המאה הקודמת, וכלה בפריטים שיצר לאחרונה. בנוסף, מציג ארד מבחר אובייקטים מעוכים, כמו מכוניות-צעצוע שמצא ברחוב בתל אביב לפני ארבעים שנה, וכן אובייקטים אחרים שהיוו מחקר ובדיקה, בהם מתקן לבקבוקים אותו שיטח באמצעות מכבש.