שיחה על אודות שיחה
Snarkitecture | אלכס מוסטונן, דניאל ארשם ובנג'מין פורטו
עיצוב העיצוב | קניה הארה
ד"ר ויקטור פרוסטיג
את ספרו "עיצוב העיצוב" פותח קניה הארה במילים: "הבעת העיצוב במילים היא פעולה של עיצוב". מדיום העיצוב שקניה בוחר הוא הספר.
עיצוב כפותר בעיה?
סתו אקסנפלד
הקלישאה מתייחסת את העיצוב כאל פותר בעיות. ביקור בתערוכה ״סטטוס קוו: מבנים של משא ומתן,״ אביב לאמנות, מצליח לערער על כך.

ללא מעצורים - 100 זוגות אופניים איקוניים
14 נובמבר 2013 -  22 מרץ 2014

מבט קרוב על האופניים - כלי תעבורה אישי שסימל לאורך מאות השנים את חופש התנועה, שהפך בשנים האחרונות לאביזר המסמל את תרבות הפנאי והלייף סטייל.

**תצוגה נדירה ומפתיעה של עשרות אופניים איקונים, מתוך אוסף האופניים הפרטי הגדול ביותר בעולם
** סיפורה של תעשיית האופניים הישראלית: מ"דהר" ו"מיכלסון" ועד אופניים בהתאמה אישית
** חדשנות בעולם האופניים: מבנה, חומרים ואביזרים נלווים

מוזיאון העיצוב חולון יציג החל מ-14 בנובמבר 2013 תערוכה חדשה ומקורית המוקדשת לאחד החפצים המוכרים בעולם - אופניים. אוצרת ראשית: גלית גאון

התערוכה מאפשרת מבט מקרוב על האופניים, כלי תעבורה אישי שסימל לאורך מאות השנים את חופש התנועה לכל בני האדם באופן שוויוני והופך בשנים האחרונות לאביזר המסמל את תרבות הפנאי והלייף סטייל. באמצעות בחינה של כ-100 דגמי אופניים בחתכי זמן, תוכן, חדשנות ועיצוב מציגה התערוכה התפתחויות טכנולוגיות, חברתיות ואופנתיות הנוגעות בעולמו של רוכב האופניים מחד גיסא, לצד התפתחות תחום האופניים מאידך גיסא.

גלית גאון, אוצרת ראשית:
"תערוכת האופניים במוזיאון העיצוב עוקבת אחר אחד החפצים המוכרים לכל אחד מאיתנו ונמצאים בשימוש יומיומי על ידי מיליוני אנשים סביב העולם. בשנים האחרונות אנו עדים להפיכתם של אופניים לאובייקט עיצובי נחשק, אשר מותגי אופנה, עיצוב ורכב מובילים מקדישים לו משאבים, חשיבה ואופני ייצור. כלי התחבורה האישי, היעיל והפשוט ביותר לאורך ההיסטוריה, מצליח מחד לשמור על מבנה אופייני קבוע ומאידך, לאתגר את גבולות החשיבה החדשנית של מעצבים, ממציאים, רוכבים ותעשיינים ברחבי העולם והופך מפונקציונאלי לנחשק וייחודי אבל גם לטרנד חברתי ולא רק ספורטיבי, המשפיע על סגנונות חיים".

אלון ספן, מנכ"ל מתחם המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון:
"במוזיאון העיצוב אנו מעוניינים להציג לציבור כיצד העיצוב משפיע ומשולב בחיי היומיום ומשפר את איכות חיינו - ואופניים הם אמצעי נהדר לבחון זאת. התערוכה המקורית שנהגתה במוזיאון, מתבססת על אוספו הייחודי והנדיר של האספן האוסטרי מיכאל אמבאכר, הכולל אופניים היסטוריים לצד אופניים חדשניים, משמעותיים ומשעשעים אלה מאפשרים היכרות מעמיקה עם ההמצאות שליוו
את התפתחות האופניים במאה האחרונה".

בחלל הגלריה העליונה מוצגים לראשונה 43 זוגות אופניים איקוניים מתוך אוסף האופניים הפרטי הגדול ביותר בעולם. זוהי הזדמנות ייחודית לבחון מקרוב אופניים מראשית המאה לצד אופניים ששימשו חיילים במלחמת העולם השנייה ועד לדגם אופניים ששימש את זוכי מרוץ הטור דה פראנס. האופניים המוצגים הם מתוך אוספו הפרטי של האדריכל האוסטרי מיכאל אמבאכר שאסף במהלך עשור כ-275 זוגות אופניים ייחודיים. תצוגה זו מלווה בפס קול מקורי אותו הלחין במיוחד לתערוכה המוזיקאי עודד פריד ובעיון באפליקציה ייחודית המציגה את האוסף.

מיכאל אמבאכר, בעל האוסף Embacher/Collection, אוסטריה:
"מעצבי אופניים בעולם כולו מבלים אינספור שעות בניסיון להגיע לשלמות. מבחר האופניים המוצג כאן אינו מהווה ניסיון לקטלג אופניים מסוגים שונים או להציג את התפתחותם הכרונולוגית. מטרת התערוכה היא להציג מגוון רחב של אופניים, יחד עם הסיפורים הסובבים כל דגם ודגם. כל אחד ואחד מזוגות האופניים האלה כשיר לרכיבה: ניסיתי את כולם באופן אישי".

לחצו כאן להורדת ההודעה לעיתונות על התערוכה "ללא מעצורים" >>

לחצו כאן להורדת ההודעה לעיתונות על פעילויות חינוך לכל המשפחה במהלך התערוכה >>