העם דורש עיצוב חברתי | בוגרים 2011
מיה דבש וגלית גאון
אמרה יולי תמיר, נשיאת שנקר בתערוכות הבוגרים ואנחנו חשבנו שיהיה נכון הפעם להתבונן בעבודות הבוגרים מזווית זו, העכשווית כל כך.
שיחה עם ארז נאבי פנה
נטע קונפורטי
שיחה עם המעצב ארז נאבי פנה על ילדותו במשתלה של הוריו בבני ברק, הלימודים הסיזיפיים באיינדהובן ועל הפרויקטים האחרונים בינהם Beating Salts המוצג בימים אלה במוזיאון
צופים בבית המפל
צוות המוזיאון

קיפולים | .5 132 איסי מיאקה
28 מאי 2014 -  27 יוני 2014

חזאית הטרנדים הבינלאומית והאוצרת לי אדלקורט חוזרת למוזיאון העיצוב חולון ומציגה תערוכה חדשה.
במסגרת התערוכה במוזיאון, תוצג לראשונה בעולם הקולקציה פורצת הדרך .5 132 של המעצב היפני האגדי, איסי מיאקה

הקולקציה הייחודית מבוססת על בד בודד שהופך לפריט תלת ממדי, המקופל לצורה דו ממדית, וממתין לרגע בו אנשים לובשים אותו. הקולקציה נוצרה במעבדת המציאות בסטודיו של מיאקה ב2007, כתוצר של מדעני מחשבים ומהנדסי טקסטיל ותבניות, באמצעות המרת אלגוריתמים מתמטיים למודלים תלת ממדיים.

על התערוכה:

בשנים האחרונות, אנו עדים לתחייה של עולם מלאכות היד. המיאוס והשעמום שמעורר השוק הגלובאלי והפחד מהפיכתה של החברה האנושית לוירטואלית, הובילו מעצבים ואמנים שונים ליצור עבודות המדגישות את הפן האנושי של תהליך הייצור, בהקשר של אורח חיים אחראי יותר. מלאכת היד, אשר הפכה לאחת התנועות המרכזיות של ימינו, מהותית להישרדותם של כישורים חשובים שעברו מדור לדור במשך מאות שנים ונמצאים כיום על סף הכחדה. כ-60 מעצבים מישראל ומהעולם יציגו בתערוכה עיצובים עכשוויים המשקפים מלאכות מסורתיות ביתיות.

לי אדלקורט: "כיום, כשאנו ניצבים על סף תחייה משמעותית של תהליכי ייצור ישנים באמצעים חדשניים, אנו עדים לדור של מעצבים צעירים החשים דחף להמציא מכונות משלהם או לשכלל מכונות קיימות, מתוך עניין בתהליך עצמו ולא רק בתוצר הסופי"

לחצו כאן להורדת תכנית הפעילויות של המוזיאון למבוגרים, ילדים ומשפחות בתערוכה "קיפולים" >>