פרידה
הוא היה אדם פשוט. אדם שפשטות בעיניו היא ערך. לא שלא יכול היה להיות מתוחכם ומפותל וחד. אבל עמי דרך בחר להיות פשוט.
מיה דבש בשיחה עם קלוד סמואל
עד שתנוח דעתה
מירב רהט
בימים אלו מוצגת בגרליה פריסקופ בתל אביב תערוכתה של הצורפת ניצה רונה המגלה את היופי בדברים הפשוטים ומזקקת תחושות, מחשבות ורגעים לכדי אובייקטים.

צל ערים: מצילים את המרחב הציבורי
04 יולי 2015 -  31 אוקטובר 2015

להורדת הודעה לעיתונות בנושא קיץ לכל המשפחה במוזיאון העיצוב חולון - בואו לגלות את הצל לחצו כאן >>

תערוכת הקיץ במוזיאון העיצוב חולון

עיריית חולון, מוזיאון העיצוב חולון וקרן ברכה מציגים פרויקט מחקר, יזמות ועיצוב בתערוכה חדשה ורחבת היקף, המבקשת לעורר את שאלת העדרו של הצל במרחבים הציבוריים העירוניים בישראל מדוע תוכננו ערים בישראל ללא צל?

מהן ההשלכות הכלכליות, החברתיות והפוליטיות של העדר הצל במרחב הציבורי?
כיצד צל יכול להשפיע על השיח וההתנהלות החברתית?
מהו התפקיד שעיצוב יכול למלא בשינוי המרחב הציבורי דרך הצללה נכונה?

התערוכה, שהיא שיאו של פרויקט רב שנתי, קוראת לשינוי במרחבים העירוניים בישראל ותלווה בפעילויות ובשיתוף קהל לקידום השיח הציבורי בנושא.

אין זמן נכון יותר מחודשי הקיץ הישראלים, כדי להעלות לסדר היום את אחת הבעיות החמורות במרחב הציבורי בישראל - היעדרו של צל. כשאנו יוצאים מביתנו במהלך חודשי הקיץ הלוהטים, אנו מחפשים מיד הגנה מפני השמש היוקדת. ברוב המקרים אנו חשופים לשמש הקורנת - ברחובות הקרובים לביתנו, במסלולי ההליכה למרכזים העירוניים או בספסלים ציבוריים שמציעים לנו מנוחה קצרה. אין הצללה או הגנה מפני השמש - לא בכיכרות, לא בגנים הציבוריים, לא בחצרות בתי הספר וגני הילדים, לא במתקני הספורט ולא בחופי הים.