תופרת שעון, אהיל ומדף
ראיון עם קיקי ואן אייק, מעצבת הולנדית המחברת בין ישן לחדש, בין מסורת לקדמה ובין מכונות למלאכת יד. הכול במעין קלילות שהיא לכאורה חסרת מאמץ.
לייפות את המציאות
שירה קימל
אז מדוע התחלנו לחשוב בעיקר על פונקציה ופחות על יופי? ולמה ״הדבר הנורא ביותר שאפשר להגיד על יופי הוא שהוא בעיני המתבונן״. זגמייסטר מייפה את המציאות
שמלות מתגלגלות
יפעת הולנדר אמר
דרך סיפורן של כמה נשים אמיצות ופורצות דרך בוחנת יפעת הולנדר אמר את תפקידם של האופניים ככלי לשחרור האישה.

ננדו במוזיאון העיצוב חולון
07 יוני 2016 -  29 אוקטובר 2016

בכורה בינלאומית ומעוררת ציפייה של סטודיו ננדו היפני, שנבחר לאחרונה לאחד מחמשת המשפיעים בעולם העיצוב

התערוכה תשתרע על פני כל שטח מוזיאון העיצוב חולון, מהחללים הפנימיים ועד למתחם מחוצה לו, כדי לספק חוויה מקיפה, מרתקת ומרשימה, ומעוררת מחשבה. תערוכה מוזאילית ראשונה זו עוסקת באתגרים ובפתרונות בהם נתקל סטודיו ננדו - בראשותו של אוקי סאטו, אחד הכשרונות הבולטים בדורו - תוך אינטראקציה עם הטיפולוגיות השונות של אובייקטים ושל האזורים הלא-נחקרים בהם. "תערוכה זו חוקרת את החלל היחיד בו לא יכל סאטו להתערב, החלל שבין לבין, אבל דווקא בחלל זה הוא למעשה עושה זאת בעוצמה רבה: מה ש'בין לבין', חלל שהוא 'אי-עיצוב', ה'איזור האופרטיבי' המחושב בקפידה, אותו מותירים לטובת אור ואוויר. מוטיב זה הפך לאמצעי נרטיבי כדי לספר את הסיפור של הקריירה הייחודית שלו עד היום," אומרת מריה כריסטינה דידרו, אוצרת התערוכה.

ננדו הוא סטודיו לעיצוב שנוסד ב-2002 על ידי האדריכל והמעצב היפני אוקי סאטו (Oki Sato) וכיום פועל בטוקיו ובמילאנו. ב-2015 נבחר הסטודיו, על ידי מגזין WallPaper, לאחד מחמשת המשפיעים ביותר בעולם העיצוב. הסטודיו ידוע בשל סגנון העיצוב הנקי והמינימליסטי ובשל השימוש בחומרים חדשניים. כסטודיו הציגו הקבוצה בעשרות תערוכות יחד ברחבי העולם בהן ניתן לראות איך הדיוק, האסתטיקה והניקיון של העיצובים שלהם מרכיב חלל תערוכה מרתק, מודרני ומהפנט.

התערוכה מאופיינת על ידי חלוקתה היצירתית על ידי ננדו לשישה נושאים קונספטואליים נפרדים. כל חלק מגלם פרשנות ייחודית של אותו חלל שבין לבין: "חלל בין תהליכים" עומד בניגוד לתהליכי ייצור על ידי שילובן של שיטות שונות זו מזו בתוך יצירה אחת; "חלל בין מרקמים" מציע רעיון חדשני לגבי משטחים, מעטפות, ודוגמאות; "חלל בין גבולות" שכל העת נחצים או נפרצים; "חלל בין אובייקטים" מתעמק בחללים וברווחים בינינו לביניהם; "חלל בין החושים" מאפשר את האינטראקציה עם אובייקטים יומיומיים; "חלל בין מערכות יחסים" מציג את הרעיונות הפואטיים והרגשיים של המעצב, כמו גם את תוצאות הקשר האישי שלו עם עמיתו האיטלקי, לוקה ניצ'טו.