ביום שישי 9.8 אנחנו מזמינים אתכם למפגש נוסטלגי ומעורר תיאבון עם מי שהפכו את משה התנכ"י לארוחת ילדים, דאגו לקן חם עבור כל ביצה, וגרמו לרבים מאתנו להתאהב במטבח כבר בגיל חד-ספרתי - רות סירקיס ותמי סירקיס.
דרך מבט המתחיל בספרי הבישול הקלאסיים של פעם - שבהם עצבה רות את הקומפוזיציה וצילם רפי בעלה, וממשיך אל ספרי הבישול המאוחרים יותר - שבהם היתה תמי אמונה על מלאכת העיצוב והפוד סטיילינג - ישתפו אותנו האם והבת בפן העיצובי של העשייה שלהן, בייחוד של עבודה משותפת בתוך המשפחה ובתפקיד המשמעותי שתופס האוכל בזהות האישית, הלאומית, והתרבותית של כולנו.
רות סירקיס היא מוציאה לאור ומחברת ספרי בישול, עיתונאית מזון במשך שנים רבות וכותבת על תרבות האוכל בארץ ובעולם כולו. רות חיברה 17 ספרי בישול שחלקם נחשבים נכסי צאן וברזל של הבית הישראלי. עבודתה משפיעה על עיתונות המזון, על השפים ועל הגסטרונומיה הישראלית. לאורך השנים זכתה רות בפרסים רבים, בין היתר: פרס על מפעל חיים של עיתון טיים-אאוט תל אביב; של מסדר אבירי הגריל ואיגוד השפים הישראלי.
תמי סירקיס היא בלוגרית ואושיית פייסבוק; מרצה וסטנד-אפיסטית מופיעה בפני קהלים מגוונים עם מופעים בנושא תרבות האוכל הישראלי ומקומו בחברה. תמי מרבה להופיע בתכניות טלוויזיה ורדיו בנושאים של מזון ואקטואליה. במשך שנים רבות הייתה עיתונאית מזון ואף חיברה ספר בישול "עוגות בכיף" שהיה לרב מכר. כיום, תמי מאמנת בריאות מוסמכת, מטפלת במזון ומנטורית לתזונה מבריאה - דלת פחמימות.
*מוזמנים להביא עותק של הספר "ילדים מבשלים" ולקבל חתימה מהמחברת.
לאחר המפגש, בשעה 13:00, יתקיים סיור עם המעצבות המציגות בתערוכה "שיח גנטי" - חואני מוקמל וטליה מוקמל.
יום שישי | 9.8 | 12:00
לרכישת כרטיסים>> אזלו הכרטיסים

צילום: עדי אורני