רכישת כרטיסים

לו"ז הכנס – אוכל כדימוי, דימוי כאוכל

צילום: Bompas & Parr Studio
  • משך הפעילות: 5 שעות

לו"ז הכנס:

09:30-10:00 התכנסות

10:00-10:15 דברי פתיחה – מיה דבש, האוצרת הראשית של מוזיאון העיצוב חולון

מושב ראשון: אוכל כמשאב

מבין כל המשאבים הטבעיים שהאדם צריך לנהל כדי להתקיים על פני כדור הארץ, מזון הוא המשמעותי והרגיש ביותר. כל שינוי במערכת האקולוגית שאנו חיים בה משפיע באופן ישיר על מה שמונח לנו על הצלחת, על טעמו, נראותו ומחירו. הבחירה במזון מסוים על פני אחר אינה רק עניין של טעם, אלא שאלה ערכית שאנו נדרשים אליה על בסיס יומי, במודע או שלא במודע.

דוברים:

10:45-10:15 מריה פוחלסנג (Marije Vogelzang) | הולנד

מעצבת המתמקדת בהרגלי אכילה, מסורות וטקסים סביב מזון. מראשוני המעצבים שהפגישו בין עיצוב לאוכל תדבר על אוכל כחומר גלם ממשי וסימבולי. (ההרצאה תתקיים באנגלית, דרך זום).

11:00-10:45 ניצן מיוסט

בוגר המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל (2022) ידבר על הצלת מזון ו"עיצוב אחראי" ויציע דרכים חדשות ליצירה שאינן פוגעות בסביבה.

11:15-11:00 ברברה גולקנר (Barbara Gollackner) | אוסטריה

מעצבת טקסטיל ומוצר ויוצרת כלי הגשה לאוכל תדבר על אוכל כחוויה ומה ניתן לעשות עם שאריות מזון (ההרצאה תתקיים באנגלית).

11:30-11:15 הפסקה 15 דקות

מושב שני: אוכל כדימוי

האוכל שלנו הוא הרבה יותר ממזון שנועד להשביע אותנו. הוא מתפקד גם כדימוי: אנחנו מצלמים אותו והוא הופך לזיכרון של רגע מיוחד שנותר בזכרוננו הרבה אחרי שהמנה התעכלה. בין אם מדובר בציורי מערות, קירות מוזיאון, שלטי חוצות או חשבון האינסטגרם הפרטי שלנו, תיעוד המנה שמונחת לנו על הצלחת מאפשר להנציח, כפרטים וכחברה רגעים קטנים-גדולים. יצירת הדימוי של האוכל מאפשרת לשתף אחרים ברגעי שיא או ציפייה, שבדומה למזון שלנו חולפים ומתכלים.

דוברים:

12:00-11:30 דן פרץ

אחד מצלמי האוכל המובילים בישראל ידבר על ההיסטוריה של יצירת דימויים של אוכל ועל התפתחות המדיום.

12:15-12:00 גל ממליה (מייסד הבלוג "פתיתים")

מעצב גרפי, אנימטור ומעצב משחקים. יספר בהרצאה על אוכל יפני והאסתטיקה המאפיינת אותו.

12:30-12:15 רוני לוית

מרצה באקדמיה לעיצוב בצלאל ומעצבת מוצר. תדבר על אוכל כדימוי דרך אינפוגרפיקה – שילוב של הדמיית נתונים, תמונות וטקסט להעברת מידע.

12:45-12:30 הפסקה 15 דקות

 מושב שלישי: אוכל כסיפור

לאוכל שלנו יש זיכרון: הוא זוכר מאיפה הוא בא ומזכיר לנו מאיפה אנחנו באנו. באמצעות רשימת הקניות הוא זוכר מתכונים של יום יום או ארוחות חג טקסיות. הוא זוכר את הגיאוגרפיה של המקום בו נוצר לראשונה ואת הדרך שעשה. הוא זוכר גם את האנשים שעברו באותו המקום ואת מה שעורר בהם חשק, פחד ואת השיחות שניהלו סביב השולחן. אוכל, כמו סיפור, הוא טקסט תרבותי שמלווה אותנו מראשית דרכנו, משתנה ומתעדכן ביחד איתנו.

דוברים:

13:15-12:45 מרטי גיקסה (Martí Guixé) | ספרד

מעצב תעשייתי בעל עמדה ביקורתית וחשיבה ייחודית על עיצוב המשלב בעבודתו פרפורמנס עם מזון ידבר על עבודותיו ככלי ליצירת סיפור (ההרצאה תתקיים באנגלית).

13:30-13:15 ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק

חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה ומומחה לליקוט צמחי בר למאכל ידבר על הזווית ההיסטורית של סיפורים על אוכל.

13:45-13:30 הילה אלפרט

עיתונאית ומנחת טלוויזיה. תדבר על חלקו של המטבח בעיצוב החברה שהתהוותה בארץ ישראל מהקמתה ועד היום.

14:00-13:45 סיכום הכנס: אוצרות התערוכה "אוכל" ליאורה רוזין ודנה בן שלום.

 

חזרה לעמוד הכנס ולרכישת כרטיסים >>