התערוכה בוחנת את מערכת היחסים בין האוכל לאדם ואת תפקיד העיצוב בתוכם
בתערוכה מוצגות למעלה מ- 200 עבודות עיצוב, וכן פריטים ומיצבים של יוצרים ומעצבים מן הארץ ומהעולם, וביניהם: וים דלואה, נאוטו פוקאסאווה, פורמה פנטזמה, רון ארד, סטודיו לרנרט וסאנדר, בומפאס ופאר, סטודיו מישר טרקסלר, סיגלית לנדאו, ארם גרשוני, Reddish, איל פינקס, עומר פולק ועוד.
התערוכה מפעילת החושים תציג מגוון רחב של עבודות באמצעי מדיה שונים, מיצבים אינטראקטיביים, ועבודות וידאו.
התערוכה כוללת מעבדת חושית הבוחנת את עתיד המזון שלנו דרך עבודות אינטראקטיביות המשלבות כלי AI (בינה מלאכותית) ומזמינות את המבקרים לגעת ולהרגיש מה נאכל בעתיד ב־300 השנים הבאות.
בתערוכה מוצגים גם פרויקטים ייחודיים שנוצרו בתמיכת ״חממות פיס לאמנות ועיצוב״ בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון.
התערוכה מציגה את השפעת העיצוב על מערכת היחסים המורכבת שבין האדם לאוכל, דרך נרטיבים מרכזיים וביניהם: פיתוי, חשקים וצרכים, משיכה ודחייה. במערכת היחסים הזו יש לאדם תפקיד חמקמק וכפול – הוא גם הצייד וגם הניצוד. אנחנו "צדים" את רכיבי המזון שלנו, ובו בזמן מופעלים על ידי מניפולציות חושיות, כמו: ריחות, צבעים, צלילים, תאורה ותיאורים מילוליים מופרזים. הפיתוי הזה מציב אתנו בדילמה שבין צריך לרוצה, ומעורר בנו תחושות ורגשות כמו: סיפוק, שייכות, ביטחון ולעיתים אף אשמה.
עבור עולם העיצוב, אוכל הוא חומר גלם ממשי וסימבולי כאחד. מעצבים מעורבים כיום במחקר, בפיתוח ובעיצוב שלבים שונים במעגל החיים של המזון ומגיבים לתרבות הצריכה. העבודות בתערוכה חושפות אסטרטגיות פיתוי שונות, טבעיות ומלאכותיות כאחד, ומציעות נרטיבים עכשוויים על אודות האדם ומזונו.
אוכל – תערוכה הבוחנת את היחסים שבין אוכל לבני האדם, ואת התפקיד שיש לעיצוב במערכת זו (אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום. התערוכה מוצגת בגלריה עליונה ובגלריה התחתונה).
צבועים – תערוכה אשר עוסקת בצבעי המאכל ובתפקיד של חוש הראייה לקרוא, לפרש ולנתח את צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו התרבותיות (אוצרת: ליאור חרמוני. התערוכה מוצגת במסדרון ההיקפי).
טעימה מן העתיד– תערוכה אינטראקטיבית המתקיימת כמעבדה חושית ובוחנת את עתיד המזון שלנו דרך פרויקטים מפעילי חושים (אוצרת: טליא ינובר. התערוכה מוצגת במעבדת העיצוב).